Skip to content
Kezdőlap » Blog » A hibrid munkavégzés kihívásai napjainkban

A hibrid munkavégzés kihívásai napjainkban

hibrid munkavégzés

A hibrid munkavégzés kihívásai miatt napjainkban sok vállalat kínál újabbnál újabb lehetőséget munkavállalóinak a kombinált munkavégzés élvezhetőbbé tételére, mely nem csak a munkáltatókat készteti gondolkodásra az otthoni munkavégzéshez szükséges infrastruktúra, eszközök és biztonság biztosításával és előteremtésével kapcsolatosan, de az irodavezetőket és irodaszolgáltatókat is folyamataik, felkínált szolgáltatásaik fejlesztésére, újragondolására sarkallja.

A hibrid munkavégzés kihívásai

A Global Workspace Analitics 2019-es kérdőíves kutatása alapján egyértelműen kiderül, hogy a munkavállalók szerint mik az otthoni munkavégzés legjelentősebb előnyei, mint például a sokkal jobb munka-magánélet egyensúly, a kevesebb stressz és a jobb produktivitás. Fontos kiemelni, hogy az otthoni munkavégzésen túl a munkavállalók 87%-a fontosnak tartja az irodai munkavégzést is a kollaboráció és a kapcsolatok építése, ápolása céljából. (PwC’s US Remote Work Survey – January 12, 2021) Az irodaszolgáltatók célja tehát egy olyan irodai környezet kialakítása kell hogy legyen, ahova szívesen járnak be a munkavállalók és amely nyugodtabb, biztonságosabb, rugalmasabb és innovatívabb feltételeket biztosít számukra.

Kritikus pontok

A kézfertőtlenítők, a fizikális távolságtartást biztosító munkaállomások kiépítése, valamint az érintkezésmentes technológiák biztosítása, mint például a dokumentumok kézbesítését segítő intelligens szekrények, mind új elvárásként jelennek meg, nem csak az új szerződések megköttetésekor, de bérleti szerződés feltételeinek újratárgyalásakor is. A hibrid munkavégzés kihívásai miatt elsődleges szempont lett, hogy az embereknek több teret, nagyobb szabadságot, valamint ösztönző, egyedi élményeket kell biztosítani, sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni az egészségre és a jólétre. Ennek megfelelően az irodaszolgáltatók egy sor vonzó szolgáltatást vezettek már be az elmúlt évek során – masszázs, saját edzőterem, jóga órák, gyümölcsnapok, sport kihívások, irodai applikációk – és vezetnek majd be a digitalizáció térnyerésével is, hiszen az okos technológiák és megoldások alkalmasak arra, hogy biztosítsák az átmenetet a munkavállalóknak az irodai és az otthoni munkavégzés között.

Végszó

A mai trendek alapján annyi biztosan kijelenthető, hogy sem a munkáltatók, sem az irodaszolgáltatók részéről nem lehet fél vállról hagyni az ott dolgozók igényeit. Ebben a munkavállalókért folytatott kiélezett versenyben akár egészen aprónak tűnő gesztusok is döntő szerepet tölthetnek be.